Historie

Århus fik i 1961 sit kollegium for den handelsstuderende ungdom, dvs. fortrinsvis studerende ved Århus Købmandsskole og Handelshøjskolen i Århus.

Kollegiets tilblivelse beror på en milliongave fra Otto Mønsteds Fond til Århus Handels- og Industriforening, samt den kendsgerning, at Århus Byråd stillede en 5000 m2 stor og særdeles attraktiv byggegrund til rådighed for kollegiets opførelse.

Kollegiet blev officielt indviet den 20. oktober 1961.

De fleste forbinder navnet Otto Mønsted med OMA-margarine. Otto Mønsted betyder imidlertid også et kollegium i Århus til gavn for den studerende ungdom. En stor del af Otto Mønsteds opsamlede formue er på denne nyttige måde vendt tilbage til det samfund, hvor pengene blev indtjent.

Otto Mønsted (1838 - 1916)
Otto Mønsted (1838 - 1916)

Traditioner

På Otto Mønsteds Kollegium er der en lang tradition for en række fællesarrangementer i årets løb. Disse arrangeres af kollegierådet for kollegiets beboere:

I september måned afholdes OMApiaden, hvor kollegiets gange dyster mod hinanden i en række ædle discipliner. Den sejrende kollegiegang får ved denne lejlighed overdraget den eftertragtede OMApiade vandrepokal. En lang dags anstrengelser afsluttes om aftenen med fælles spisning og efterfølgende festivitas.

Første fredag i november byder vi sammen med vores faste leverandør Carlsberg på premiere på juleøl til den årlige J-Dag Fest, hvor man kan nyde årets første julebryg sammen med resten af det omfattende sortiment.

Gammel Kollegianer Fest, der nu også udgør den årlige Julefest , ligger i november, og her bliver mange af kollegiets tidligere beboere inviteret til spisning på deres "gamle" gang. Efterhånden som arrangementet skrider frem fortrækker selskaberne til festlokalerne hvor gammel møder ung og sød musik opstår...

Inden den travle eksamensperiode begynder, er der i starten af december måned Juleafslutning, hvor der serveres gløgg og æbleskiver for kollegiets beboere. En hyggelig aften med kollegiets beboere.

I februar måned ligger Vinterfesten, der byder beboerne velkommen på en afstressende fest efter en overstået eksamen.

Som den sidste fest i forårssemesteret bliver der, ved Sommerfesten i maj, grillet i haven, hvis vejret tillader det.